Tihany és a levendula gyógyító ereje

Nyáron a családdal Tihanyban jártunk, megnéztük az apátságban a makettkiállítást, mely bemutatta a Balaton-felvidék építészetét, volt ott mini makett magáról az apátságról és a jellegzetes tihanyi terméskővel burkolt házakról. A kiállítás után tettünk egy sétát a levendulaföldeken, ahol ez a csodálatos növény már kezdett elszáradni, az idénynek vége volt. Otthon nagyon szeretünk levendulával illatosítani, főleg a szekrényekben használjuk a molyok és a kellemetlen szagok ellen. Arra gondoltam, hogy idén már nem fogunk friss levendulát szedni, de sebaj, mert levendula illóolajat lehet kapni a boltokban.

Fel is kerestem az interneten a Humanity Áruházat, ahol a kedvenc natúr kozmetikumaimat szoktam beszerezni és rákattintotta a levendulára: Levendula illóolaj (100%) | Humanity Áruház.

A levendula illóolaj négyféle kiszerelésben kapható, 10 ml-es, 50 ml-es, 100 ml-es és 1000 ml-es üvegcsékben. Gondolom az 1 literes kiszerelést ipari felhasználáshoz rendelik, én úgy gondolom, hogy a minőségmegőrzési időt is figyelembe véve (amely körülbelül 3 év) a mi családunknak az 50 ml-es kiszerelés teljesen megfelel, 2469 Ft-ba kerül. Ez az adag elég lesz arra, hogy a szekrényt illatosítsam, kis párnára szoktam csepegtetni. Használom a levendula illóolajat ultrahangos hideg párásítóba is, így kellemes levendula illat vesz körül egész nap.

Tisztítószereket is szoktam illatosítani levendulával, otthon készítem az ecetes fertőtlenítőmet, mellyel a fürdőszoba és a bútorok felületét szoktam takarítani. A levendulának antibakteriális hatása van, emellett bőrnyugtató, stresszoldó, gyulladáscsökkentő és görcsoldó is, sokrétű a felhasználhatósága. A tisztítószerek mellett a házi kencéimet is 100 % tisztaságú levendula illóolajjal illatosítom. A 100% tisztaság azért fontos, mert így biztosak lehetünk benne, hogy minden komponense természetes, a Humanity Áruház olyan levendula illóolajat forgalmaz, melyet franciaországi levendulamezőkről importálnak. Az esszenciális olajat vízgőz desztillációval állítják elő, ez az az eljárás, mellyel a legtisztább illóolaj érhető el. Az esszenciális olaj gyógyító hatása bizonyított, így az alternatív gyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák.

A mi családunk minden tagja kivétel nélkül imádja a levendula illatát, ha meg vagyunk fázva, vagy fejfájás gyötör, csak párologtatunk egy kis levendula illóolajat és a tünetek enyhülni kezdenek. Bőrbe masszírozva a levendula még gyorsabban kifejti hatását, azonban aki nem használt még ilyen levendulás kencét, az először végezzen bőrpróbát, mert ritka esetben bőrirritációt válthat ki!

Ajánlom tehát a Humanity Áruházat, mert mindenki megtalálja a számára megfelelő illóolajat és kiszerelést, a frissen szedett levendula virág mellé tökéletes párosítás a mindennapokban használható Levendula illóolaj (100%) | Humanity Áruház.