Modell a szőnyegen

Kiskorom óta rajongok a különféle makettekért: több hónap alatt sikerült felépíteni a nappaliban a Sydney-i Operaház miniatűr verzióját, ami elképesztő büszkeséggel töltött el.

Pedig igencsak embert próbáló feladat volt, mivel a pici szerkezet tartópillérei meglehetősen törékeny anyagból készültek, így mondhatni imádkozni kellett, hogy már a “munkálatok” során ne omoljon össze az épület.

Ahhoz, hogy minél komfortosabb körülmények között tudjak ügyködni a maketten, szükségem volt egy pihe-puha szőnyegre, amelyen kedvemre elterülhettem, hogyha már nem bírtam idegekkel a zsugorított építkezést.

Csodával határos módon ennek a furcsa igénynek a kielégítése jelentős mértékben fellendítette a makett-készítés folyamatát: a napi 5 óra helyett elég volt csak 2 órákat foglalatoskodnom az operaházzal, kb ugyanannyit haladtam vele.

Ennek különösen örültem, mert így nem kellett az éjszakáimat is rá áldozni erre a hóbortos vállalkozásra.

Arra azonban nem gondoltam, hogy egy megoldás majd újabb problémát szülhet: a szőnyeget ugyanis szinte képtelenség volt kitisztítani.

Ezen kívül, rendre eltűnt néhány elengedhetetlen alkatrész is, vagyis, nem, nem tűnt el teljesen, inkább csak sikerült őket beletaposnom a szőnyeg aljába.

Úgy voltam vele, hogy muszáj leszek tenni valamit ez ellen a bosszantó körülmény ellen: tudtam, hogy az alkatrészek elvesztésén annyira nem segíthetek, viszont legalább a szőnyegtisztításért megmozgathatnék egy-két követ.

Végül nem is követ, hanem az internetes keresőket mozgattam meg: így találtam rá a greenwaykft.hu nevű oldalra, ahol több kárpittisztító közül is volt szerencsém válogatni.

Némi gondolkodás után, egy olyan gépet választottam ki, amely lehetőséget nyújt arra is, hogy az adott felületnek és anyagnak legmegfelelőbb tisztító programot állítsuk be a takarításhoz.

Ennek azért is örültem nagyon, mert híresen béna vagyok, hogyha gépekről van szó: szerencsére azonban, a greenwaykft.hu még az én dolgomat is megkönnyítette.

Pontosan egyébként olyan Kárpittisztító funkciók közül lehet választani a gépezet segítségével, mint az injekciós-extrakciós takarítás, valamint az időszakos spray-tisztítás.

Azért is előnyös egy ilyen Kárpittisztító, mivel meglehetősen leredukálja a szőnyegtisztítás esetleges kiadásait: mivel mi magunk választhatjuk ki a legideálisabb programot, így nem kell rövid időnként megismételni a takarító folyamatokat.

Izgatott kisgyerekként vártam a gép megérkezését, és – legnagyobb örömömre – nem kellett az örökkévalóságig várni: pár napnyi folytonos ajtófigyelés után végre megérkezett a kárpittisztító, és már neki is láthattam a szennyeződések eltávolításának.

Erre már igen nagy szükség volt, mivel nemrég egy szelet csokit volt szerencsém eltaposni a szőnyegen.

Ezt nem bosszúból tettem, persze: mint mondtam, igencsak szerencsétlen vagyok az ilyen dolgokban.

Kárpittisztító

A greenwaykft.hu azonban meglehetősen jó szolgálatot tett számomra: ellátott egy olyan kárpittisztítóval, amely nemcsak hatékony, ha szőnyegtisztásról van szó, hanem végtelenül egyszerűen kezelhető is.

Általában kevés dolog alakul jól az életemben (mindenféle irónia nélkül), szóval külön boldogsággal töltött el a greenwaykft.hu: segítségével ugyanis úgy készíthettem el a kicsiny operaházat, hogy a tisztaság miatt már egyáltalán nem kellett aggódnom.