Miniatűrök makettek a rozsdamentes polcrendszeren

A kitartó munkám eredményeként elképesztő mennyiségű makett sorakozik mindenütt a lakásban; az íróasztalon vagy a szekrények tetején. Már régóta fontolóra vettem, hogy szükséges volna kialakítanom egy tároló rendszert, amely segít becsben tartani ezeket a hosszadalmas idő alatt felépített darabokat, de mégsem jártam a végére. Ám váratlanul a szomszédom leselejtezte a garázsában álló fém polcrendszert, és udvariasan felajánlotta. Ajándék lónak nem nézzük a fogát, így én sem méltatlankodtam, amikor szemrevételeztem a polcok állapotát: remek szerkezet, amit bőszen evett a rozsda mindenütt.

Egy barátom sietett a segítségemre, aki ajánlott egy weboldalt, ahol az erősen korrodált fémpolcaimat segítenek szinte újjá varázsolni. Az Acélpartner Kft. nagyon korszerű eszközökkel dolgozik, és a különböző fémek sokrétű megmunkálására nyújt garanciát. Számos szolgáltatás közül választhatunk, sőt, mi magunk is biztosíthatjuk hozzá saját kézből az anyagot.

Meglepetésemre még egy acél kisokos is található a honlapon, ahol az alkalmazott technikai leírások mellett a laikus érdeklődő információt kaphat az ötvözött acélok fajtáiról, tulajdonságairól is. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen acélt választunk. Például egy asztalos szerszám teljesen másfajta ötvözetet igényel, mint mondjuk egy mezőgazdasági gép forgó fémalkatrésze.

El is határoztam, hogy felkeresem őket, és igénybe veszem a felülettisztítás szemcseszórással szolgáltatásukat, ám hirtelen a fent említett barátom felhívta a figyelmem rá, hogy a polc egyik alsó fémlemeze már több helyen átlyukadt és elvékonyodott. Ezt az egy lemezt bizony cserélni kell, magam is beláttam. Emiatt alaposabban körülnéztem a weboldalon, majd a https://acelpartner.hu/kereskedelem menüben örömmel fedeztem fel, hogy készre gyártott lemezeket is árusítanak.

Ahogy görgettem egyre lejjebb a https://acelpartner.hu/kereskedelem oldalt, úgy fedeztem fel számos párhuzamot az általuk kínált anyagok és a makettezés világa között. Az Acélpartner Kft. termékei is akár különösen apró elemeiként képesek megmutatkozni egy hatalmas szerkezetnek, ami végül egy egészként néz vissza ránk. Példának okáért kapható náluk melegen hengerelt, növelt folyáshatárú és kopásálló durva lemez, ami végül egy híd vagy egy épület összeillesztendő részeinek alapjául is szolgálhat.

Mindezek után mondanom sem kell, hogy megakadt a szemem azon, hogy vállalnak vasúti sínépítést. Izgalmas lehet ,,nagyban” felépíteni egy ilyen rendszert. Az egyéb tevékenységi körök említése alatt felfedeztem az általuk használt munkagépekről is néhány fotót, ezek hasonlítottak is néhány általam megvalósított miniatűr munkagépre.

Jó volt látnom, hogy azért nem mindent hajtottak uralmuk alá a gépek a fémek megmunkálása terén. A leírásban olvasható ugyanis, hogy a vágott éleket kézi sarokcsiszolóval sorjázzák az ott dolgozók, illetve a lángvágott felületet minden esetben megtisztítják kézi köszörűvel még szemcseszórás előtt.

Az Acélpartner Kft. a médiafelületeken is képviselteti magát, videókat töltenek fel a megmunkálási és a robottechnikai folyamatokról.

Elmeséltem a felfedezésemet egy szintén makettező barátomnak. Ő is kapva kapott az alkalmon és kitalálta, hogy megbízza őket egy polcrendszer elkészítésével, hogy az ő darabjai is rendszerezve legyenek. Mondtam neki, hogy a https://acelpartner.hu/kereskedelem menüpont alatt sok fontos információt megtalál.

Igazán örülök, hogy ráleltem erre az oldalra, nagyon érdekesnek találom azt a sokrétű tevékenységet, amit folytatnak.