Már nem csak makettekkel vitorlázom

Már egészen kicsi korom óta szenvedélyem a makett építés. Mindig a nagypapámmal csináltuk, ő tanított meg mindenre. Emlékszem azokra a borongós, esős, őszi délutánokra, amikor egész nap nem lehetett kimenni, de mi nagyszerűen lefoglaltuk magunkat. A mai napig építek különféle maketteket és mindig eszembe jut a nagyapám, szeretettel gondolok azokra az időkre.

Legutóbb vitorlás maketteket készítettem, és úgy gondoltam, hogy mi lenne, ha ezúttal nem csak a miniatűr változatát csodálnám, hanem teljes valójában is megnéznék egyet.

A https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/ weboldalon találkoztam a BalatonPro csapatával, akik a rendezvényszervezés mellett vitorlások bérbeadásával is foglalkoznak. Tulajdonképpen ez a fő profiljuk. Ezek a vitorlások általában 8-10 főre vannak kialakítva, de vannak nagyobb hajóik is, ahol akár 50-100 fő is el tud férni. A fő kikötő Siófokon található a Stefánia kikötőben, de vannak még kikötőik Fonyódon, Alsóörsön és Fürden is, ezek pedig mind a Bahart kikötőlánc tagjai, így a Bahart bármelyik kikötőjében ingyen meg lehet állni.

A jelenlegi vitorlás flottájuk 8 vitorlásból áll, kisebbek és nagyobbak, de mindegyik szuperáltan felszerelt és mindenki megtalálhatja a számára tökéleteset. Némelyik annyira komfortosan van kialakítva, hogy akár több napos, vagy több hetes túrára is kitűnően alkalmas. Van olyan hajó, amin megtalálható komplett konyha, nyilván WC, LCD tv, klímaberendezés, tehát minden olyan dolog, ami fontos a kényelmes napi rutinhoz. Mindeközben pedig lágyan ringatózol a Balatonon vízén. Csodálatos mennyire idilli kép futott át a fejemben, ezért úgy döntöttem, hogy 2 napra kibérlek én is egy ilyen kis vitorlást és ketten a menyasszonyommal átéljük egy az mesebeli világot.

Mivel sajnos egyikünk sem jártas a vitorlás hajók kormányzásában, meg ugye papír is kell hozzá, ezért muszáj volt kapitányt is kérni az úthoz, de szerencsére nagyon jó fej, volt és amikor úgy volt nagyon diszkréten félre is vonult. Egyáltalán nem zavart minket a pihenésben.

A választásunk a Pegazus 800-as modellre esett, ami egy 6 fős, 4 fekvőhelyes vitorlás, igaz, így is jóval nagyobb, mint amire szükségünk van, de ez volt a legkisebb és legalább valóban kényelmesen elfértünk, nem kellett szorongani. Előzetes egyeztetés alapján a BalatonPro csapata ágyneműt, étel és italt is bekészített nekünk, így ezeket nem kellett már magunkkal cipelni az útra. A Pegazus 800-as egy 7,85 méter hosszú és 2,67 méter széles kis vitorlás, az alaprajz alapján már lehetett látni, hogy a 4 fekvőhely az úgy alakul, hogy egy kétszemélyes ágy van a hajó orrában és 1-1 egyszemélyes a végében.

Zsófinak nagyon tetszett ez az egész vitorlázósdi és mint megtudtam, hogy lánybúcsúkat is szerveznek, biztos elhintem majd ezt az infót egy-két barátnőjének, hogy ha még nincs meg a konkrét program érdemes lenne a BalatonPro ajánlatát fontolóra venni, mert tuti, hogy mindenki imádni fogja.

Szóval ha a ti érdeklődéseteket is felkeltette ez az egész akkor kattintsatok erre a linkre https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/!