Egy nyomtatópatronon múlt, hogy sikeres lesz-e a kiállítás

A munkám elég különlegesnek mondható, hiszen egy maketteket forgalmazó cégnél dolgozom. A miniatűr, élethű tárgyak készítése és eladása mellett rendszeresen szervezünk kiállításokat is. Ezek a kiállítások arra szolgálnak, hogy szélesebb körben megismertessük az emberekkel a makettek által megalkotott világot, színt vigyünk az életükbe.

Az év legnagyobb kiállítására készültünk. Egy elég egyszerű, de annál fontosabb feladatot bíztak rám: nekem kellett megtervezni és kinyomtatni a kiállításról szóló tájékoztatót, melyet eljuttatunk iskolákba, különböző intézményekbe, hogy látogatókat szerezzünk.

A tervezési feladatokkal gyorsan végeztem, nem volt vele gondom. Úgy gondoltam, a következő lépés már gyerekjáték lesz, hiszen ki ne tudná kinyomtatni a kész anyagot? Hát, ezt elszóltam, ugyanis nekem nem sikerült! Szerencsére nem azért, mert ennyire béna lennék, csupán azért, mert kifogyott a nyomtatóból a patron.

Mivel egyetlen, nagy teljesítményű nyomtató van az irodánkban, nem volt más megoldás, mint pótolni az üres patront. A nyomtatoalkatresz.hu/patron/epson-patron oldalt hívtam segítségül. Gyakran rendelek innen, hiszen a legnagyobb nyomtatómárkák összes típusához elérhetőek itt az alkatrészek. Nekem otthon Canon nyomtatóm van, és soha nem kellett még csalódnom az innen rendelt termékekben. Színes és fekete tintás patronokat is szereztem már be erről az oldalról, de arra is volt példa, hogy fotópapírt rendeltem, és így otthon is tudtam jó minőségű képeket nyomtatni.

Neki is láttam, hogy megnézzem, van-e a mi nyomtatónkhoz megfelelő tintapatron. Epson kellékek közöt korábban még nem kutattam, de leesett az állam, amikor rákattintottam a megfelelő fülre. Szerintem nem létezik olyan nyomtató, amelyhez itt ne találnánk patront. Már a márkán belül felsorolt típusok sora is olyan hosszú volt, hogy hosszasan kellett lefelé görgetnem, mire a végére értem.
Szerencsére a különböző szériák szerint csoportosították a készülékeket, így a nagy mennyiség ellenére sem veszlik el köztük az ember. Pár percen belül megvolt az irodai nyomtató típusa.
Rákattintva láttam, hogy nagyon sokféle patron elérhető. Árak szerint is széles körű választék volt, ami kedvező, hiszen mindenki találhat a pénztárcájának megfelelő darabot.

Végül eredeti patronra esett a választásom, és egy színeset és egy fekete tintásat is választottam. Nem csak praktikusabb így, hanem pénzügyileg is jó döntés, ugyanis mennyiségi kedvezményt biztosítanak már két darabtól, akkor is, hogyha nem egyforma a két rendelt termék.
Az eredeti kellékekre van garancia, Epson kellékek esetén 6 hónap, de léteznek olyan márkák, melyekre akár egy év garancia is jár! Ez megnyugtató, hiszen, ha bármi probléma lenne a termékkel, akkor nincs más dolgom, mint a futárral visszaküldeni az eredeti csomagolásában, és ki fogják cserélni, amennyiben érvények a garancia. Ezt a szolgáltatásukat nagyon szeretem, ugyanis nem csak az eredeti, de az utángyártott kellékekre is adnak garanciát! Ezt szerintem más cégek nem biztosítják, így ez még egy pont, amiért mindenképp a törzsvásárlójuk maradok.

Miután beraktam a kosárba a megfelelő termékeket, következett a megrendelés. Már regisztrált vásárló voltam, így a szállítási adatokat már kitöltötte előre, ami nagyon kényelmes megoldás, de most ezeken módosítani kellett. A munkahelyemre kértem a kiszállítást. A nyomtatoalkatresz.hu esetében az a megszokott eljárás, hogy amennyiben délelőtt leadjuk a rendelést, akkor a csomagot már akár a következő munkanapon átvehetjük! Ilyen gyorsaságot máshol nem tapasztaltam még. Természetesen ez a raktáron lévő termékekre igaz, de a legtöbb, gyakori típushoz tartozó patron mindig van náluk. Továbbá nem árulnak zsákbamacskát, mindig egyértelműen jelzik minden termék esetében, hogy raktáron van-e, vagy sem. Ha zöld pipa van mellette, biztosra vehetjük, hogy a megadott intervallumon belül kézbe vehetjük a csomagunkat.

A fizetési módok is sokszínűek, én általában a bankkártyás fizetési módot választom, ami akkor elérhető, hogyha csomagpontra kérem a szállítást. Megbízható fizetési rendszerük van, így amellett, hogy kényelmes, sosem kell aggódnom a kártyám adatai miatt.
Most készpénzes fizetést mellett döntöttem, hiszen ez a legcélravezetőbb: úgyis a cég állja, nem érdemes kifizetnem kártyával.

Most sem kellett csalódnom a nyomtatoalkatresz.hu/patron/epson-patron oldalban, ugyanis már másnapra megérkezett a csomag, pontosan úgy, ahogyan az lenni szokott.

Ezt követően már gyorsan folytatódhatott a munka, hamar megvoltam a szórólapok nyomtatásával. Nagyon tetszett a végeredmény, és végül kiderült, nem csak nekem: sokan jelentkeztek a szórólap hatására, hogy részt vennének a kiállításon, aminek a teljes munkacsapat nagyon-nagyon örült.