Egy makettező boltban ajánlották a legjobb diákmunka közvetítőt

Topiwork

Egy időben sajnos nagyon rászoktam a videójátékokra. Szinte éjjel-nappal a gép előtt ültem, alig mozdultam ki a szobámból. Egy ponton azonban már azt éreztem, hogy ez így nem mehet tovább kell valami más hobbi, ami nem tesz ennyire függővé. Szerencsére rátaláltam a modell és makett készítésre. Nem gondoltam volna először, hogy ez megoldja majd a problémámat, de meglepő módon segített abban, hogy ne akarjak folyamatosan játszani. Ez azért is volt egy kritikus kérdés, mert sajnos az egyetemi teljesítményemre is hatással volt. De így, hogy a makett készítés segített mérsékelni a problémát, újra jobban tudtam az egyetemre koncentrálni. Igen ám, de sajnos a rossz teljesítményem miatt buktam az ösztöndíjamat, ezért muszáj volt valami munkát keresnem.

A havonta szokásos bevásárló körutamra mentem a makett boltba, amikor megismertem a Topiwork iskolaszövetkezetet. Az eladót már ismerem egy ideje, nagyon kedves és sokat segített akkor, amikor elkezdtem a makettezést. Meséltem neki, hogy diákmunkát kell találnom minél előbb, és mivel már harmad éves vagyok, ezért olyan opcióra lenne szükség, ahol a szakmai gyakorlatomat is el tudom végezni. Mondta a makett bolt eladója, hogy ez bizony nem egyszerű, de ajánlja a Topiwork iskolaszövetkezetet, mert az unokaöccsének az nagyon bevált. Amikor végeztem a vásárlással és hazaértem, le is ültem a laptopom elé, hogy közelebbről is megismerjem a Topiwork-öt.

Ha hosszútávú diákmunka kell, akkor Topiwork!

A Topiwork weboldala igazán igényes volt, arról nem is beszélve, hogy az oldalra látogató könnyedén kiigazodhatott rajta. Lényegre törő és fölösleges elemektől mentes volt a felület, így gyorsan átlátható volt minden. Őszintén szólva eléggé meglepődtem, mert amikor pár éve diákmunkát kerestem egy szövetkezeten keresztül, akkor annak nem volt ennyire klassz felülete. Ami külön szimpatikus a Topiwork-nél, hogy itt elsősorban olyan diákmunkákat lehet találni, amelyek hosszútávra szólnak. Az iskolaszövetkezet profiljában is benne van, hogy igyekeznek az érdeklődő diákok szakmájának megfelelő munkalehetőségeket kínálni. Ez többnyire azt is jelenti, hogy akár a szakmai gyakorlatot is leigazolja az adott cég, sőt akár azt is biztosítja, hogy az egyetem/főiskola elvégzése után a diák maradhat gyakornokként.

Ez mind nagyszerűen hangzott a számomra, hiszen én is valami ilyesmit keresek! El is kezdtem megnézegetni az aktuális állás ajánlatokat. Több szimpatikusat is találtam, de végül leszűkítettem háromra a lehetőségeket. Ezek mindegyikére jelentkeztem. A munkára jelentkezés folyamata is eléggé egyszerű a Topiwork-nél. Ki kell választani a szimpatikus munkát, a jelentkezésnél meg kell adni nevet és elérhetőséget (telefon, e-mail cím), illetve az önéletrajzot kell még feltölteni. A jelentkezésnél lehet akár plusz üzenetet is küldeni az iskolaszövetkezetnek. A jelentkezés leadása után, a Topiwork egyik munkatársa felveszi Veled a kapcsolatot, és általában ilyenkor van egy rövid telefonos interjú is, hogy kiderüljön, valóban alkalmas vagy-e a munkára. Vajon én alkalmas leszek?

Nagyszerű munkát sikerült kifognom a Topiwork segítségével!

Nem sokkal azután, hogy leadtam a jelentkezésemet fel is vették velem a kapcsolatot. Nagyon kedves volt a Topiwork munkatársa, és minden kérdésemre kielégítő választ kaptam. Természetesen, ő is kérdezett engem, de tényleg nagyon jó fej volt, nem éreztem azt, hogy állásinterjú szerűségen vagyok. Mondta, hogy továbbítja a jelentkezésemet az adott vállalkozás felé, és néhány napon belül ők is felveszik majd velem a kapcsolatot. Ha pedig szimpatikusak vagyunk egymásnak, akkor hamarosan már munkába is állhatok.

A folyamat többi része is teljesen gördülékenyen zajlott, nem volt semmilyen fennakadás. Egy héttel később már munkába is tudtam állni.

Nagyon ajánlom Nektek a Topiwork iskolaszövetkezetet mert nekem rengeteget segítettek. Örülök, hogy mellettük döntöttem, mert így megtaláltam az elképzeléseimnek megfelelő állást. Szóval ne felejtsétek, hogyha diákmunka, akkor Topiwork!