A legjobb lakásbiztosítás ajánlatok egy helyen, az interneten

A nyáron sajnos úgy alakult, hogy egyszerre kellett lakásbiztosítás ajánlatok után nézelődnünk és maketteket kiárusítanunk. A testvéremmel megörököltük a nagynéném lakását az év elején és nyárra jutott oda a procedúra, hogy elkezdhettük kipakolni a lakást és gondolkozni a továbbiakról. Első lépésben végigszelektáltunk mindent, hogy mik azok a holmik, amik kellenek nekünk, vagy a családi körben bárkinek. Aztán jöttek azok a holmik, amik használhatók, de nekünk értéklenek, mert nem gyűjtjük őket, vagy már nekünk is van. A nagynéném hatalmas makett gyűjteménnyel rendelkezett, egy időben nagyon szeretett ezekkel foglalkozni, volt, hogy modellezett is. Nem csoda, hogy tele volt velük a lakás. Csak hát nekünk meg már teli van ilyen apró (vagy nem is olyan apró) holmikkal a lakás, nem akartunk még pluszban hazahozni hasonlót. Éppen ezért feltettük a netre egy használt cuccos oldalra és legnagyobb meglepetésünkre pillanatok alatt jelentkeztek érte és vitték is.

Később oda is eljutottunk, hogy átnézzük a lakás biztosításos papírjait. És hát természetesen beigazolódott, ami általában lenni szokott, hogy az évek alatt a kezdetben még kedvezőnek mondható biztosítási díjból egy kisebb vagyon lett, amit éves szinten ki kellett perkálni. Közben meg persze mondanom sem kell, hogy a csomag kiterjedése egyáltalán nem növekedett más szolgáltatásokkal, amik a megrendelő igényeit szolgálták volna. Szóval az első dolgaink között szerepelt, hogy más alternatívát keressünk erre a nem túl kedvező ajánlatra.

Közhelyesen hangozhat, de szerintem akkor is így van, hogy a legjobb lakásbiztosítás ajánlatok az interneten vannak, egy helyen. Eddig ezt a tézist soha nem tudtam megcáfolni, mindig csak igazolni. Ezzel az alkalommal a pannonsafe.hu oldalára keveredtünk a testvéremmel, ahol is egy helyen sikerült megtalálni egy csomó jó ajánlatot, amiket még össze is tudtunk hasonlítani egymással.

Nem elég, hogy az ajánlatok között lehet tételesen válogatni, de ráadásként a konkrét összeget is ki lehet kalkulálni egy online kalkulátor segítségével. A mai világban ez szerintem már olyasmi, ami mindenhol ott kéne, hogy legyen, mint lehetőség. Semmi rejtett költség, semmi utólagosan felszámolt díj, hanem minden transzparensen, feketén-fehéren ott szerepel, hogy ha ezt a csomagot kéred, akkor ennyi pénzt fogsz kifizetni egy év alatt a biztosítónak és ezt kapod érte cserébe az adott káresemény esetén.

Egy másik fontos elem a mai lakásbiztosítás ajánlatok esetében az, hogy már nem csupán annyiról van szó, hogy általános káresemények esetén fizessen a biztosító, hanem hogy az alap szolgáltatási csomagok mellé milyen szolgáltatást kínál ingyen, kiegészítésként. Mivel nagyon telített a piac, érdemes szemmel tartani azt, hogy a lakásbiztosítások ajánlatok között melyik az, ami valami olyan lehetőséget kínál a csomagunk mellé, amivel “nagyot szakíthatunk” és valami plusz esetben is védve vagyunk.

Nagyon népszerű lett például az utóbbi időben a kisállatok tartása. Mármint nem úgy, mint korábban, hogy kinn a kertben, hanem mint egy igazi családtag, akit viszünk magunkkal mindenhová. Na most, ha Pupikának baja esne a taktaharkányi halastó látogatás során, akkor sem kell sokkot kapni, mert történetesen tudunk olyan kiegészítő szolgáltatást választani, ami pontosan az ilyen eseteket fedezi. Tehát ha Pupikának valamilyen SOS segítségre volna szüksége, akkor azt simán állhatja egy megfelelő kiegészítő szolgáltatás.

De hasonló a helyzet a vállalkozásokkal: ha például egyszerre keresgélünk lakásbiztosítás ajánlatok között és vállalkozási biztosítások között, akkor egy népszerű megoldást kínálhat számunkra az, hogyha a lakásbiztosítással egyben kötjük meg a vállalkozási biztosítást, számos kedvezményhez juttatva ezzel magunkat.

Szívesen szemezgetek még ezekből a lehetőségekből, mint mondjuk a kiterjesztett garancia, a napelemek biztosítása, a kerti bútorok biztosítása a családi házasoknak, vagy mondjuk a jóhiszemű beengedésekből származó károk biztosítása. De ez persze még mindig csak a töredékét jelenti a teljes elérhető palettának. Na meg a konkrét összeget csak akkor fogjuk tudni kikalkulálni, hogyha megadjuk azokat a paramétereket, amiket csak mi magunk tudhatunk a biztosítandó ingatlanra vonatkozólag. Úgyhogy én mindenképpen azt tanácsolnám, hogyha a lakásbiztosítás ajánlatok között keresgéltek, akkor nézzetek körül magatok a pannonsafe.hu oldalán és próbáljátok ki a díjkalkulátort, mert megéri. Pillanatok alatt újrakötöttük náluk a meglévő csomagot egy sokkal kedvezőbb feltételekkel működő szolgáltatásra, ők pedig elintézték nekünk a meglévő biztosítás lemondását. Tehát még ezzel sem volt maceránk. Az egészhez az internetre volt szükség, meg egy órácskára, amíg közösen átrágtuk magunkat minden lehetőségen.